dilluns, 2 de desembre del 2013

PLANT ATTACK!

Durant el 17è Congrés de l’Associació de Professionals dels Espais Verds de Catalunya (APEVC) que es va dur a terme a Olot els dies 21,22 i 23 de novembre es va realitzar el primer Concurs de Jardins de l’APEVC, al Claustre del Carme. L’objectiu del Concurs és afavorir i potenciar la sensibilitat cap a l’art dels jardins i crear un espai per a l’experimentació en la jardineria per les noves generacions de professionals del sector, així com posar de relleu per a la ciutadania la importància que tenen els espais verds en la millora de la qualitat de vida de les persones.

La proposta que vam presentar conjuntament amb en Narcís Coromina i en Joel Requena, anomenada Plant Attack! va resultar guanyadora després de la votació dels assistents al congrés.

Per realitzar la proposta es va disposar d’una parcel·la de 440x284 cm delimitada per un encintat de travesses de pi de 240x22x21 cm col·locades en forma rectangular i amb un alt de 2 travesses, farcida de terra fins a la cota superior.

Plant Attack! presenta els efectes d’una “catàstrofe vegetal”, un desastre causat per plantes on el regne vegetal torna a dominar i a colonitzar la Terra deixant enrere les accions humanes sobre el medi i qüestionant el control del planeta per part de l’home. El projecte mostra aquesta situació a petita escala a través d’un escenari urbà habitual on un abocament “accidental” de plantes de diferents textures, colors i mides envaeix tot el que troba, mitjançant una plantació harmònica però amb un efecte caòtic i desordenat.

Les espècies utilitzades, provinents de Vivers Sala Graupera, van ser:

Aeonium arboreum 'Atrourpureum', Artemsia 'Powis Castle', Bulbine frutescens ’Hallmarck’, Carex buchananii, Dianella caerulea, Dodonaea viscosa 'Purpurea', Echium candicans, Euphorbia diamond, Festuca glauca, Grevillea x semperflorens , Hebe x franciscana ‘Blue Gem’, Hemerocallis 'Mary Guenther', Leptospermum karo, Leucadendron 'Safari Sunset', Liriope muscari 'Wildform', Lomandra longold, Mischantus sinensis ‘Yaku jima’, Pennisetum alopecuroides, Phormium ‘Jester’, Phormium 'Gold Sword', Vinca major i Zoysia japonica.

Abans de deixar-vos amb les imatges del muntatge i el resultat de Plant Attack!, aprofito  per presentar el nou disseny del blog i la incorporació de 2 sponsors: Greenfish Aquaponic Systems i Nogué Jardineria·Paisatgisme. Més endavant dedicaré un post a aquestes empreses. Si  algú li interessa promocionar-se a el tercer paisatge, facilito el mail de contacte: tudi.jnt@gmail.com

























1 comentari:

  1. El tema em sembla mes que superinteresant !!! Voldria una mica mes d informació i , si us interesa oferir-vos un terreny per la zona de Collserola . el meu contacte es mariaborja1@yahoo.es . T. 655520449. Salut i bona feina.

    ResponElimina