dimecres, 19 de desembre del 2012

Royal Botanic Gardens, Kew

El Royal Botanic Gardens, Kew és un dels jardins botànics més importants del món, no només per tenir una de les majors col·leccions d’espècies vegetals vives (30.000 espècies), sinó pel seu important paper en la ciència, investigació i conservació de plantes constituint-lo com una de les organitzacions de ciència botànica i una de les escoles d’horticultura més importants.

Situat al sud-oest de Londres, a la vora del riu Tàmesi entre els districtes de Richmond i Kew, la seva història comença al 1759 quan la princesa Augusta va iniciar un ambiciós jardí al voltant del Palau de Kew, i va començar a agafar prestigi quan el botànic Joseph Banks va començar a reunir-hi plantes exòtiques d'arreu del món després dels seus viatges amb el capità Cook. Actualment ocupa un espai de 132 Ha amb jardins paisatgístics, hivernacles i edificis emblemàtics d'arquitectes i enginyers com Richard Turner, Decimus Burton i William Chambers, i hi treballen 700 persones entre jardiners, estudiants, científics i voluntàris.



The Palm House, agost 2012
Disposa d’un herbari amb més de 8 milions d’exemplars de plantes i fongs, que representa quasi el 98% de tots els gèneres del món, i més de 350.000 exemplars tipus, sobre els que s’han basat descripcions de noves espècies, amb exemplars del mateix Charles Darwin, i una biblioteca amb 7 milions d’articles, llibres, il·lustracions botàniques, fotografies, cartes, manuscrits, revistes, biografies i mapes, representats en 90 idiomes.

Cal destacar també el Millenium Seed Bank Project, un important projecte de conservació d’espècies vegetals, d'arreu del planeta, fora del seu hàbitat natural, sobretot en les regions més amenaçades pels efectes del canvi climàtic i on hi ha un creixent impacte de les activitats humanes. Esta centrat en la flora mundial silvestre en perill d’extinció i en les plantes de major utilitat pel futur, i actualment s’ha aconseguit conservar amb èxit les llavors del 10% de les plantes silvestres del món, amb la intenció d’arribar al 25% l’any 2020.

El Royal Botanic Gardens, Kew actualment és un organisme públic no departamental, fiançat a través de donacions, esdeveniments, subvencions i l’admissió de visitants (uns 2 milions de visitants l’any). Amb aquestes dades no és d’estranyar que hagi estat declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Una parada obligatòria per tots aquells que visitin Londres en qualsevol època de l’any.

Fa uns mesos vaig tenir l’oportunitat de treballar a Kew Gardens, fet que va representar una gran experiència personal i professional. Demà explicaré aquesta experiència a l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona: 
http://www.esab.upc.edu/noticies/20-12-presentacio-estades-de-practiques

Font: www.kew.org



Rhododenron Dell, juliol 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada