dimecres, 22 de maig del 2013

RHS Chelsea Flower Show 2013

El RHS Chelsea Flower Show és l'exposició de jardineria més important del Regne Unit, i segurament del món, atraient professionals i visitants dels 5 continents. Costa d'explicar amb paraules el que es viu als jardins del Royal Hospital Chelsea durant aquets dies, és un esdeveniment totalment fora de sèrie on els millors professionals del món de la jardineria demostren les seves habilitats traduint-les en jardins de disseny i exposicions de plantes espectaculars. L'ambient que es respira és de gran festival, tothom sap el que trepitja i el que significa estar allà. Tot i que es viuen molts moments de nervis i tensió, i són moltes les hores seguides de feina, el bon ambient i la passió per la jardineria flueixen per sobre de tot, contagiant-se d'un cantó a l'altre del recinte entre els centenars de treballadors que fan possible aquest gran esdeveniment, esdeveniment que després de més d'un mes de muntatge resta obert només 5 dies al públic, raó per la qual les entrades es van esgotar fa quasi tres mesos. Encara que sembli una bogeria, segurament aquesta exclusivitat és un altre motiu que el fa tan important. Aquesta edició del 2013 a més tenia un plus d'especial ja que es commemorava el centenari.

Aquest any he tingut la oportunitat d’anar a treballar en l’elaboració d’un projecte que es presentava pel concurs de Show Gardens. El projecte en qüestió és el East Village Garden, dissenyat per Michael Balston i Marie-Louise Agius i elaborat per Willerby Landscapes i la horticultora botànica Rossana Porta, i que ha acabat rebent el premi de Show Garden Gold Medal Winner.

El jardí està inspirat en Parc Olímpic de London 2012, que ha deixat com a llegat el nou veïnat de East Village. Les línies, formes orgàniques, un conjunt de llits d’aigua i de gespa, el disseny contemporani, estructures de fusta, acer i vidre responen a elements característics del Parc, a l’igual que l’arquitectura en forma de corba de l’estadi, el velòdrom i el centre aquàtic. El balcó amb vistes als jardins comunitaris evoquen al concepte de “dissenyat per la vida”, mentre que la rica paleta de plantes herbàcies utilitzades, arbres i tanques d’arbustos poc comuns exhibits fan referència a la història de vivers i l’horticultura local.

Disseny 




Construcció









Resultat final












Des de l'esquerra: Marie-Louise Agius, Michael Balston, Rossana Porta 20/5/2013

Llista d'espècies:
Arbres: Acer palmatum, Cornus kousa, Cornus ‘Venus’, Corylus avellana, Enkianthus    campanulatus, Zelkova serrata
Coniferes: Picea glauca ‘Albertina Conica’, Pinus mugo ‘Mops’, pinus wallichiana
Arbustos: Azalea ‘Golden sunset’, Azalea ‘Nancy Waterer’, Azalea ‘Prince Henri de Pays Bas’, Azalea luteum, Fothergilla major, Hebe albicians, Hebe rakaiensis, Hebe salicifolia, Pittosporum tenuifolium, Rhododendron macabeanum, Rhododendron yakushimamum, Sinocalycanthus ralstonii, Viburnum plicatum
Anuals: Orlaya grandiflora
Gespes: Deschampsia flexuosa
Herbàcies: Aquilegia stellata, Arnucus aethusifolius, Asarum europaeum, Blechnum    erythrosorus, Epimidium rubrum, Epimidium sulphureum, Euphorvia amygladaloides,   Euphorbia pasteuri, Geranium macrorhizum ‘White Ness’, Helleborus foetidus, Hosta ‘Halcyon’, Iris germànica ‘Superstition’, Iris sibirica ‘Caesor’s brother’, Matteucia struthiopteris, Mecanopsis baileyi, Melianhtus major, Paeonia ‘Shirley Temple’, Papaver orientale ‘Snow Goose’, Polystichum munitum, Primula japonica, Primula pulvurenta, Rodgersia pinnata, Zantedeschia aethiopica.



3 comentaris:

  1. Orgullosa de tenir el fill d'un amic que està fent furor a Londres! Jordi Nogué ! de Sant Hipòlit! un altre català que triomfa fora de casa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci Dolors pel teu interès i per difondre el blog. Una abraçada!

      Elimina